Wijsmetballen Film

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 20:58

Wijsmetballen heeft een YouTube filmpje online waarin verteld word waarom Wijsmetballen er is. Hieronder vind je de tekst bij het zogeheten promofilmpje!

Je kunt het filmpje bekijken via de volgende link: https://youtu.be/9JeyDPy9W68

 

  • Wist je dat leraren gemiddeld 70 tot 80 procent van de tijd praten in de les? En dat leerling en leraar nog geen 5% van de tijd van gedachten wisselen? 
  • Wist je dat Feedback het effectiefst is als deze door de leerling aan de leerkracht gegeven wordt?
  • Wist je dat zelfkennis bijdraagt aan de schoolprestaties van leerlingen?

 

Er is zoveel kennis beschikbaar over hoe mensen het beste leren, maar in de praktijk komt dit nog te weinig tot uiting.

Daarom hebben wij, professionals uit het onderwijs en de sport onze krachten gebundeld. Wij koppelen wetenschappelijke onderbouwde kennis aan een voorwerp dat iedereen uitdaagt: de bal. Iedereen weet wat er gebeurt als je een bal in handen krijgt 

 

Onze ballen bevatten belangrijke thema’s die leerlingen uitnodigen om op een speelse manier stil te staan bij hun ontwikkeling. Voor iedereen in de leeftijd van 4 tot 100 jaar is er een passende bal, waarmee je op individueel en groepsniveau aan de slag kan. 

 

De ballen zijn dagelijks en wekelijks inzetbaar op iedere plek waar geleerd wordt. Je kunt ze inzetten om je les actief op te starten en af te sluiten. Maar ook om aandacht te besteden aan het groepsproces en sociale vaardigheden. Of zet het onderwerp zelfkennis eens centraal. Je zet ze klassikaal in, in kleine groepjes of juist in een 1 op 1 gesprek. En kijk eens wat er gebeurt als je ze in een teamvergadering inzet. 

 

Met Wijsmetballen geef je leerlingen eigenaarschap letterlijk in handen. 

Daarnaast maak je het leren zichtbaar, creëer je een groeimindset en zet je leerlingen in beweging. Als leerkracht krijg je veel nuttige informatie, zodat lesgeven en leren nog beter op elkaar aansluiten. 

 

Wijsmetballen gelooft dat de praktische aanpak het verschil maakt. Geen cursussen of studiedagen, gewoon direct inzetbaar in de praktijk, want dat is de plek waar we het verschil willen maken. 

 

Gooi een balletje op! Wees wijs met ballen.


Je kunt het filmpje bekijken via de volgende link: https://youtu.be/9JeyDPy9W68

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.