FAQ (frequently asked questions)

Voor wie zijn de ballen geschikt?

Voor iedereen die bezig is met groei en ontwikkeling. Wij focussen ons veel op kinderen, maar er zijn ook teams vol volwassenen die het fijn vinden om met deze ballen te werken. De vragen zijn zo opgesteld dat iedereen er mee uit de voeten kan. Voor de allerkleinsten, die nog niet kunnen lezen, hebben we een aparte lijn met ballen waarbij we werken met illustraties, kleuren en vormen. 

Hoe lang duurt het voor wij de ballen in huis hebben?

Wij doen ons uiterste best om de ballen binnen een week bij jullie te bezorgen. Natuurlijk zijn wij afhankelijk van leveranciers en eventuele drukte. 

Hoe worden de ballen aangeleverd?

De ballen worden aangeleverd in de afgesproken setjes. Wij leveren per klas ook een handige tas, die draagbaar is voor de leerkracht/ docent/ trainer. Ook zijn de ballen gepompt en klaar voor gebruik. Bij elk pakket zit ook een handige foldertje voor algemeen gebruik en tips hoe je de ballen kunt inzetten. 

Hoe groot zijn de ballen?

De ballen zijn maat 2 formaat. De bal kan je tussen 2 handpalmen inhouden.

Kunnen mijn leerlingen met deze ballen voetballen?

Ons advies is deze ballen echt in te zetten voor educatieve doeleinden, dan behoudt de bal een zo lang mogelijke levensduur. 

Hoe gebruik ik de ballen?

Afhankelijk van welk onderwerp jij als docent wilt aansnijden, gooi jij letterlijk het balletje op in de klas en ga jij op speelse manier in gesprek met de leerlingen. Je kunt de ballen een paar keer per dag inzetten. Die momenten hoeven niet lang te duren. 5 minuten kan genoeg zijn. Uiteraard is het aan jouzelf als leerkracht/ trainer om dit in te schatten. TIP: bij sporten kun jij het balletje ook inzetten om kinderen een voorbeeld te laten geven. (Houd rekening dat er niet te vaak een grote impact op de ballen komt zoals schieten met een bal)

Kan ik ook een bijdrage leveren aan Wijsmetballen?

Wij zijn altijd geïnteresseerd in mensen met leuke en goede ideeën. Loop je ergens tegenaan in het onderwijs en denk je dat wij daar wat mee kunnen? Laat het ons weten! We horen het ook graag als je verbeterpunten voor ons hebt. Ook wij willen iedere dag blijven leren!

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op!